Naruči predavanje

Naruči predavanje

Želite li svojim menadžerima, zaposlenicima ili članovima pružiti dozu motivacije i inspiracije te im omogućiti da saznaju više informacija o tome kako uskladiti svoj privatni i poslovni život, smanjiti stres, poboljšati komunikacijske vještine i postati fokusiraniji u poslu te prisutniji u sadašnjem trenutku – što god da radili – PMT predavanja su izvrstan izbor.

 

 

Teme PMT predavanja

 

Kako uskladiti privatni i poslovni život?

Iako se mnogo piše o tome kako uskladiti privatni i poslovni život, podjela života na privatni i poslovni je velika zabluda. To je nemoguća misija i zato su svi pokušaji usklađivanja privatnog i poslovnog života unaprijed osuđeni na neuspjeh.

Međutim, navedeno istodobno ne znači da ne postoji rješenje. Rješenje definitivno postoji, ali navedeni problem je potrebno prije svega drukčije definirati i iz takve nove perspektive započeti istraživati opcije koje nam stoje na raspolaganju.

Upravo to je glavna svrha ovog predavanja.

 

Istina o stresu

Što ako je sve ono što su vas do sada učili o stresu potpuno krivo? Što ako stres uopće nije nešto čemu je potrebno objaviti rat ili nešto što treba pokušati smanjiti nego se radi o fenomenu s kojim je potrebno stvoriti jedan sasvim drukčiji odnos kako bismo shvatili njegovu stvarnu svrhu i smisao? Što ako je stres vaš prijatelj?

Svrha ovog predavanja jest istražiti razne zablude o stresu i predstaviti vam perspektivu koja će vam pomoći stvoriti jedan sasvim drukčiji odnos sa stresom – mudriji, smisleniji, ugodniji i produktivniji!

 

Učinkovito vodstvo i slobodan prostor “u glavi”

Na upit novinarke što smatra najvećim izazovom u svijetu modernog menadžmenta, Jack Welch, jedan od najpoznatijih svjetskih menadžera odgovorio je:

“Suočiti se sa stvarnošću onakvom kakva jest, a ne kakva je bila ili kakvu želite!”

Iako navedena misao zvuči prilično smisleno i logično, biti realan i vidjeti stvari onakvima kakve jesu, u praksi nije nimalo lagan zadatak. Svakodnevni pritisak na poslu, pretrpanost informacijama, dostupnost 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu i razni drugi otežavajući faktori definitivno nas u tome onemogućavaju.

No, što ako ipak postoje učinkoviti načini stvaranja “slobodnog prostora u našoj glavi” iz kojeg bismo bili u mogućnosti jasnije i objektivnije sagledati sve ono što se događa u nama i oko nas te sukladno novim spoznajama biti u mogućnosti donositi znatno kvalitetnije odluke?

Ovo predavanje upravo ulazi dublje u istraživanje navedene teme te sugerira nekoliko praktičnih rješenja.

 

Tajne učinkovite komunikacije 

Prije negoli otvorite usta vi ste već u procesu komuniciranja sa svojim sugovornikom. U biti, vi već komunicirate s njime čak i prije negoli ga sretnete ili čujete po prvi put. Poznati američki pjesnik i filozof, Ralph Waldo Emmerson, rekao je: “Ono što jesi toliko mi glasno govori o tebi da te ne mogu čuti što kažeš”.

Naša verbalna i neverbalna komunikacija samo je “ekstenzija” komunikacijskih obrazaca koji su već stvoreni u našem umu. Takvi obrasci, ne samo da utječu na to što i kako ćemo reći nešto već utječu na to kako ćemo percipirati cjelokupnu situaciju u kojoj se nalazimo (kontekst) te kako ćemo čuti poruku našeg sugovornika.

Svrha ovog predavanja jest polaznike detaljnije upoznati sa komunikacijskim obrascima te im pružiti praktične alate kako prepoznati obrasce koji najviše utječu na njihovu komunikaciju.

 

Multitasking – zašto to uopće nije dobra opcija?

Većina ljudi vjeruje da mogu raditi više stvari u isto vrijeme te smatraju da ih to čini produktivnijima. Međutim, istina je da multitasking, ne samo da nas čini manje produktivnima i učinkovitima već znatno povećava vjerojatnost da ćemo napraviti greške. Multitasking doslovce razara naš mozak, stvara ovisnost i čini nas bespotrebno umornima i iscrpljenima.

Svrha ovog predavanja je skrenuti pozornost na to što se događa u našem mozgu kada u isto vrijeme radimo nekoliko stvari (uzimajući u obzir i navodeći posljednja znanstvena istraživanja na navedenu temu), istražiti mitove koji govore u prilog multitasking-u, te predstaviti neke druge načine funkcioniranja koji su znatno učinkovitiji u odnosu na multitasking.

 

***

Općenite informacije:

Trajanje predavanja: predavanje se može prilagoditi da traje između 45 minuta i 90 minuta

 

Tomislav Tomić

Tomislav Tomić

Predavač: Tomislav Tomić (kreator Pro-Mindfulness treninga)

Cijena predavanja: ovisi o broju sudionika na predavanjima kao i mjestu održavanja

 

Želite li saznati više informacija o ovoj opciji, kliknite na link “Kontakt” i pošaljite mi svoj upit.